Държавната агенция за национална сигурност потвърди информацията на Фокус, че кандидатът за

...
Държавната агенция за национална сигурност потвърди информацията на Фокус, че кандидатът за
Коментари Харесай

ДАНС: Кандидатът за шеф на НЗОК е нарушил Закона срещу изпирането на пари

Държавната организация за национална сигурност удостовери информацията на  " Фокус ", че кандидатът за началник на НЗОК е нарушил Закона против изпирането на пари.

Преди два дни Станимир Михайлов сподели, че е разгласил действителния притежател на компанията (бел. ред. - " Балкан заем " АД " ), в която е изпълнителен шеф и по този метод е извършил условията на закона. 

" Като съветник през 2018 или 2019 година по отношение на промени в закона за ограниченията против изпирането на мръсните пари, аз персонално подписах уведомление-декларация до ДАНС, в което съм показал кои са крайните притежатели, с какво тъкмо се занимава компанията и всичката останала информация, която беше поискана ", безапелационен беше Михайлов пред депутатите в здравна комисия, където той беше на чуване. 

Днес обаче от ДАНС опровергават това негово изказване. В свое писмо, качено на уеб страницата на Народното събрание, агенцията написа, че в никакъв случай не е получавала документ от Станимир Михайлов. 

" След осъществена служебна инспекция е установено, че в ДАНС не е постъпвала декларация по отношение на действителния притежател на " Балкан заем " АД ", показва ръководителят на ДАНС Пламен Тончев.  

Станимир Михайлов е единствен претендент за шеф на НЗОК, номиниран от коалиция ПП-ДБ. В петък следва избирането му за шеф на НЗОК. До момента остава мистерия кой е действителният притежател на компания " Балкан заем " АД, където Станимир Михайлов е акционер и шеф, написа nova.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР